Aalst stapt mee in nationaal verwittigingssysteem

Op 1 maart 2018, over deze onderwerpen: Veiligheid

Christoph D'Haese
Wie deel uitmaakt van een buurtinformatienetwerk kan binnenkort gsm-berichtjes krijgen van Be Alert: het verwittigingssysteem dat de overheid gebruikt bij rampen. Zo is er betere communicatie in geval van nood. “Hoe sterker een buurinformatienetwerk, hoe beter”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Dit verhoogt de veiligheid en de sociale controle”. 

Aalst heeft 4 stadsdelen met een buurtinformatienetwerk: Kern Rechteroever, de Watertorenwijk, Dender Noord Industriegebied en E40. Zo’n buurinformatienetwerk verhoogt de veiligheid via sociale controle. Burgemeester Christoph D’Haese is een grote voorstander van deze buurtnetwerken en wil ze nog verder versterken.

Onze stad stapt nu mee in ‘Be Alert’: een alarmeringsinstrument dat in werking treedt bij rampen of andere noodsituaties. Concreet maakt Be Alert het mogelijk om een sms of een spraakbericht te versturen naar inwoners uit een bepaalde omgeving. Het is zelfs mogelijk om een alarm-SMS te versturen naar mensen die zich bevinden in de omgeving van een bepaald incident.

Alle Aalstenaars die lid zijn van een buurtinformatienetwerk kunnen binnenkort op hun gsm berichtjes krijgen van Be Alert. “In Aalst zijn we graag voorbereid op alle mogelijke calamiteiten”, zegt burgemeester Christop D’Haese. “Dankzij initiatieven zoals de buurtinformatienetwerken en Be Alert kunnen we sneller communiceren als het écht nodig is. Via ingesproken berichten, getypte gesproken berichten, SMS, e-mail, sociale media…”

Registreren is kosteloos. Ook de berichten die je eventueel ontvangt moeten niet betaald worden. 
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is