U bent hier
Eerste bedrijf in Aalst dat volledig in eigen stroom voorziet…
Twee kleine windmolens genereren energie voor visbedrijf De Troyer
Het Laatste Nieuws/Denderstreek,
Met 700 zonnepanelen op het dak en 11 elektrische wagens met laadpalen én twee kleine windmolens voor de deur kiest vis- en delicatessebedrijf De Troyer uit Erembodegem resoluut voor duurzaamheid. Als eerste kreeg het vis- en delicatessebedrijf vergunning van de stad Aalst om twee kleine windmolens te plaatsen die deels zullen instaan voor de energievoorziening van zijn gloednieuwe bedrijfspand.
De Troyer NV bouwde een indrukwekkend gloednieuw bedrijfspand op het industrieterrein Zuid 4 in Aalst. Als een echte ondernemer van de toekomst investeerde het bedrijf daarbij heel sterk in duurzame energie. "Naast zonnepanelen en een prachtige collectie van 11 spiksplinternieuwe elektrische wagens voor het personeel investeerden wij ook in kleine windmolens. Het betreft twee kleine windmolens van de Franse producent Eolie met een hoogte van 6 meter, samen goed voor een productie van 4000 kWh per jaar. Deze zullen het hele gebouw een nog duurzamere uitstraling geven", zegt Stefan Van Sande van firma De Troyer.
Er is applaus van de stad. "Het bedrijf De Troyer laat de windmolens op hun eigen terrein bouwen. Door de beperkte hoogte van zes meter komen ze nauwelijks boven de aanwezige bedrijfsgebouwen en is de visuele impact voor de omgeving heel beperkt. Het is mooi om zien hoe een Aalsters bedrijf zo durft investeren in hernieuwbare energie. Het bedrijf zorgt letterlijk en figuurlijk voor een nieuwe wind binnen het domein van duurzaam ondernemen", aldus Caroline Verdoodt (N-VA), schepen van Ruimtelijke ordening. (RLA)
Eerste bedrijf in Aalst dat volledig in eigen stroom voorziet…
Persregio Dender
De stad Aalst steunt visbedrijf De Troyer N.V. dat er zich onlangs kwam vestigen, in de keuze naar duurzame energie. Zonne-panelen en twee kleine windmolens voorzien het nieuwe bedrijfspand en elektrisch wagenpark van dit vis- en delicatessebedrijf van energie. De Troyer en stad Aalst kapen een primeur weg in België. Als eerste kreeg het vis- en delicatessebedrijf een vergunning van de stad Aalst om twee kleine windmolens te plaatsen die deels zullen instaan voor de energievoorziening van zijn gloednieuwe bedrijfspand. De levering en plaatsing van de zes meter hoge windmolens gebeurt in samenwerking met de Belgische firma Solar Enterprise. Duurzaam ondernemen bereikt hiermee een nieuw hoogtepunt in België.
De Troyer N.V. bouwde eind vorig jaar een indrukwekkend gloednieuw bedrijfspand op het industrieterrein Zuid 4 in Aalst. Als een echte ondernemer van de toekomst investeerde het bedrijf daarbij heel sterk in duurzame energie. Naast zonnepanelen en een prachtige collectie van 11 spiksplinternieuwe elektrische wagens voor het personeel investeerden zij ook in kleine windmolens. Het betreft twee kleine windmolens van de Franse producent EOLIE met een hoogte van 6 meter, samen goed voor een productie van 4000kWh per jaar. Deze zullen het hele gebouw een nog duurzamere uitstraling geven.
“Het bedrijf De Troyer laat de windmolens op hun eigen terrein bouwen. Door de beperkte hoogte van zes meter komen ze nauwelijks boven de aanwezige bedrijfsgebouwen en is de visuele impact voor de omgeving heel beperkt. Het is mooi om zien hoe een Aalsters bedrijf zo durft investeren in hernieuwbare energie. Het bedrijf zorgt letterlijk en figuurlijk voor een nieuwe wind binnen het domein van duurzaam ondernemen,” aldus Caroline Verdoodt (N-VA), schepen van Ruimtelijke ordening.
Voor de levering en plaatsing van de windmolens ging De Troyer NV een samenwerking aan met Solar Enterprise, een Belgische firma die zich op een positieve en constructieve manier inzet voor de transitie naar 100% duurzaam. Als exclusief verdeler van EOLIE in België en Nederland bieden zij zowel particulieren als bedrijven de kans om ook de energie van de wind te benutten.
Door dit project te ondersteunen kaapt de stad Aalst een primeur weg in België. Ze laat hiermee een nieuwe wind waaien doorheen het gehele Belgische landschap van duurzaamheid en stelt meteen ook een mooi voorbeeld voor andere steden en gemeenten.