Stad Aalst zoekt beheerder voor Walstroom

Op 26 april 2024, over deze onderwerpen: Economie

Een plek waar ondernemerschap en jongeren alle kansen krijgen, daar staat Walstroom voor. De oude loodsen op de site worden vernieuwd volgens het 'box in box' principe en bieden ruimte aan startende lokale ondernemers. Daarnaast komt er ook een multifunctionele ruimte, sanitaire voorziening en een jeugdhal. In de jeugdhal krijgen jongeren op deze manier de kans om naast het ondernemen ook competenties als creativiteit te ontwikkelen en actief betrokken te worden bij de dagelijkse werking. De jeugdhal zal beschikken over een makersatelier, dansstudio en opname-studio. Stad Aalst zoekt nu voor haar makersatelier nog een beheerder.
 
“Met Walstroom leggen we de focus op circulaire economie, innovatie, digitalisering en duurzaamheid. De infrastructuur is gericht op het bieden van kansen aan startende ondernemers om zich te ontplooien en voor te bereiden op de reguliere ondernemersmarkt en hun eigen atelier elders in de stad. Via de jeugdhal creëren we ook de nodige synergie met de jongeren,” vertelt schepen Katrien Beulens.
 
Om de kruisbestuiving tussen ondernemers en jongeren te bewerkstelligen, dient de beheerder te voorzien in een prikkelend aanbod van huurders en activiteiten met bovenlokale aantrekking. Een variabele gebruiksvergoeding op basis hiervan maakt deel uit van de overeenkomst. Het einde van de verbouwingswerken is voorzien voor einde 2024.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is