Stad Aalst ondersteunt 10 startende ondernemers met starterspremie van 3.500 euro

Op 7 juni 2024, over deze onderwerpen: Economie

Om startende ondernemers een duwtje in de rug te geven bij de opstart van hun bedrijf, beloont stad Aalst hen met een starterspremie van 3 500 EUR. Dit jaar hebben 10 ondernemers de premie ontvangen, waarmee zij verder kunnen investeren in hun bedrijf, opleidingen kunnen volgen en professioneel advies kunnen inwinnen.
 
In de afgelopen jaren wist stad Aalst al 45 ondernemers te belonen met deze extra stimulans. Om in aanmerking te komen, moeten ze een uitgewerkt dossier indienen. Een professionele jury beoordeelt nadien het dossier op basis van hun ondernemings- en financieel plan.  
 
Katrien Beulens, schepen van Economie, erkent het belang van startende ondernemers op het Aalsters grondgebied: "Onze lokale ondernemers houden de lokale economie draaiende, zij zijn de motor. Vorig jaar waren er zo’n 1000 nieuwe ondernemingen in Aalst. De starterspremie is dus een zeer goed initiatief en niet zomaar een “cadeau” maar een investering in de groei van de ondernemer, en zo ook aan de tewerkstelling en economische vooruitgang aan onze stad.
 
De starterspremie is één van de vele initiatieven die stad Aalst onderneemt om het jong ondernemerschap in haar stad te bevorderen. Door te investeren in jong ondernemers, hoopt de stad een omgeving te creëren waar innovatie en groei centraal staan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is